Vezetői coaching

  • Vezetési problémák megoldása
  • Vezetői hatékonyság fejlesztése
  • Delegálás, kommunikáció
  • Konfrontáció, konfliktusok kezelése
  • Stresszkezelés és érzelmi intelligencia fejlesztése

"Az az üzletember, aki nem szán pénzt és időt a saját fejlesztésére, olyan mint a földműves aki nem szán pénzt és időt vetőmag, eszközök, és növénytápok beszerzésére, csak aratni akar." (Dr. Henry Cloud PHD)

Szervezeti és munka pszichológiai kutatások szerint azok a vezetők, akik egyéni coaching programokban vesznek részt, van külső tanácsadójuk, lényegesen sikeresebbek, kiegyensúlyozottabbak és tudatosabbak, mint azok, akik erre nem szánnak időt és pénzt.

Ez annak köszönhető, hogy:

- a vezető könnyen elmagányosodik, hiszen a munkahelyen főleg olyan emberekkel van körülvéve, akik egzisztenciálisan függnek tőle

- kevés őszinte visszajelzést kap a közvetlen környezetétől, ezért sokszor túl későn jön rá arra, hogy min kellene változtatnia, illetve mit kellene, kellett volna másképp csinálnia

- sok olyan megoldatlan problémája, dilemmája halmozódhat fel, amit nem ésszerű megosztani a kollégákkal, ami tovább mélyítheti a mentális elszigetelődést, és gyakoribbá teheti a hibás döntések előfordulását

Ezek mellett, az egyéni és szervezeti problémákat a közvetlenül érintettek sok esetben nem képesek tisztán látni, mivel ők is részei ezeknek. Az erős érzelmi és érdekből fakadó érintettség, jelentős mértékben torzíthatja egy helyzet, probléma, vagy lehetőség megítélését.

A külső tanácsadó hozzáadott értéke, hogy a helyzeteket kívülről, szakemberként, érintettségből fakadó torzítás nélkül látja.

Egyéni coaching programjainkban kizárólag tudományosan megalapozott módszerekkel és eszközökkel segítjük a vezetőket, a kitűzött egyéni és szervezeti sikercélok elérésében.