Kiválasztás támogatás

  • Pozícióhoz való illeszkedés vizsgálata személyiségteszttel
  • Általános gyakorlati intelligencia vizsgálata
  • Analitikus intelligencia vizsgálata
  • Vezetői és munkavállalói fejlesztést támogató tesztek

Kiválasztás

A személyiségtesztek és képességfelmérő tesztek használatának célja, hogy a toborzás során a szimpátiatorzítások lehetőségét kizárjuk. Szimpátiatorzításnak azt tekintjük, amikor egy jelölt hatékonyan képes egy interjú során a pozitív személyes tulajdonságait előtérbe helyezni, miközben a negatív tulajdonságai elrejti. Ilyenkor nem derül ki egyértelműen, hogy a jelölt nem látható gyengeségei esetlegesen alkalmatlanná teszik-e őt az adott pozíció sikeres betöltésére. Ebben az esetben tulajdonképpen csak a szociális készségek alapján ítéljük meg a jelöltet, miközben nem látjuk az egyéb lényeges személyiség jellemzőket.

A tesztek képesek az erősségek feltárása mellett a gyengeségeket is világosan felszínre hozni, és azt is megmutatják, ez alapján, hogy a pályázó javasolt-e a vizsgált munkakörre.

A tesztek rejtett pszichológiai anomáliák beépítésével, és nagyszámú validatív összehasonlítással mérik a torzításokat is, így ha a teszt értékelhetetlen megállapítást tesz a jelölt vonatkozásában, akkor tudható, hogy hogy a kitöltő manipulálta a tesztet. Ez is fontos információ lehet egy személy alkalmasságának a megítélésénél.

Fejlesztés támogatása

Személyiségtesztek kitöltésével tágíthatjuk önmagunk megismerésének eszköztárát.

Pontosságuk és megbízhatóságuk miatt széles körben alkalmazzák a dolgozók, ill. vezetők coachinggal, illetve tréninggel való fejlesztésének támogatására. Előnye, hogy coach, tréner pontosabban látja a fejlesztendő területeket, hatékonyabban fel tud készülni a fejlesztő programok összeállításánál.

Szervezetfejlesztés támogatása

A személyiségteszteket nagy sikerrel alkalmazzák a vállalati folyamatok hibáinak feltárására, motivációs rendszerek kialakítására, átalakítására, munkabiztonság javításának elérése érdekében (pl. bolti lopások, fluktuáció esetén) ill. kitöltésével egy munkahelyi csoport együttműködése, hatékonysága erősíthető.