Önismereti tanácsadás és életviteli problémák megoldása

  • Párkapcsolati és egyéb kapcsolati problémák kezelése
  • Érzelmi és élethelyzeti problémák megoldása
  • Karrier tervezés és jövőkép építés
  • Stresszkezelés, életviteli tanácsadás

Mindannyiunknak megvannak a rögzült viselkedési és gondolkodási mintái. Ezek tesznek bennünket sikeressé, ezzel együtt ezek egy részével hozzuk létre a kapcsolati és egyéb problémáinkat és elakadásainkat is.

Van, aki a párkapcsolatát vagy családi kapcsolatait szeretné jobbá tenni vagy éppen párt szeretne találni. Olyan is van, aki az életcélját szeretné megtalálni. Mások szeretnének lefogyni, vagy egyszerűen csak egészségesebben élni. Megint mások az egyensúlyt keresik az életükben vagy szeretnének egyszerűen boldogok és sikeresek lenni.

Az életünk valamelyik területén azonban legtöbben előbb- utóbb valamiben elakadunk. Szeretnénk tovább lépni, de nem tudjuk hogyan. Látjuk a tünetet, de nem látjuk az okot, ami az elakadást okozza.

Egyedül a problémáinkat nehéz megoldani, mivel a tünetet okozó problémának mi is részei vagyunk, bennünk van, része a személyiségünknek. Belülről nem látszik, nem lehet innen megközelítve megoldani.

Ezzel együtt bizonyos helyzetek, és életünkben szerepet játszó személyek kapcsán érzelmileg, és gyakran a vágyaink és szükségleteink szintjén is érintve vagyunk. Ez azt eredményezheti, hogy a valóságnak csak azt a részét vesszük észre, ami ezekhez az érzésekhez és vágyakhoz kapcsolódik. Ebből adódóan képesek vagyunk olyan realitásban hinni, ami csak a fejünkben létezik, és mikor ennek megfelelően döntünk vagy e-szerint viselkedünk, törvényszerűen zsákutcába kerülünk.

Miért tudok én szakemberként segíteni? Azért, mert én kívülről, személyes érintettség nélkül látom a problémákat, és így a felismert realitásra építve, képes vagyok a kliensemmel együtt megtalálni a számára legjobb megoldásokat.

Munkám során a modern alkalmazott pszichológia módszereit és megközelítéseit használom (kognitív viselkedésterápia, pozitív pszichológia, MBSR, MBCT).