Szervezetfejlesztés

A szervezet számunkra olyan munkavállalók csoportja, akik egy közös cél érdekében egymáshoz kapcsolódnak, képesek csapatként, kreatívan, motiváltan és hatékonyan együtt dolgozni.

Meggyőződésünk szerint a piaci sikereket mindig megelőzik a szervezeti sikerek. 

Legújabb felmérések szerint a vállalkozások világszerte több millió EUR fölösleges kiadást illetve elmaradt nyereséget könyvelhetnek el azzal, hogy jó toborzási politika hiányában nem megfelelő munkavállalókat alkalmaznak.

További jelentős bevétel elmaradást okozhat az alacsony motiváltság, a belső konfliktusok, a stressz, és a kreativitás hiánya. Ezek a problémák a vezetői magatartás valamint a szervezeti viselkedés és szervezeti kultúra fejlesztésével jórészt orvosolhatók. 

Tevékenységünk célja, hogy olyan szervezeti kultúra létrehozását támogassuk, ami a fenti szempontoknak megfelel.

Területek:

- Assessment és toborzási folyamatok kialakítása 

- Szervezet átvilágítás, diagnosztika

- Küldetés és vízió kialakítása

- Szervezeti struktúra kialakítása (munkakörök, feladatok, kompetenciák, döntési kompetenciák és elvárások átgondolása)

- Működési folyamatok áttekintése

- Motivációs rendszerek, teljesítményértékelés 

- Humán fejlesztési terv

- Egyéni fejlesztési stratégia

- A vezetői magatartás, és vezetési folyamatok átgondolása

- A vállalat közösségi és szociális működési alapjainak kialakítása (egyének és csapatok együttműködése, egymás megértését segítő belső kommunikáció, támogató magatartás, érzelmi intelligencia, belső elköteleződést támogató kultúra, célok és vízió megosztása, a kreativitás támogatása) 

- A motiváció nem anyagi feltételeinek a megteremtése (bizalom, kötődés, fontosság tudat...)

- A szükséges fejlesztést támogató coaching és tréning programok meghatározása 

Ügyfeleink írták

Én a coaching tevékenységeddel ismerkedtem meg. Nekem, mint frissen kinevezett vezetőnek nagyon sokat segített az együttműködésünk és mindenkinek nagyon szívesen ajánlom. Fontosnak tartom, hogy a vezetőink részt vegyenek ilyen beszélgetéseken, mert egy jó iránytűnek bizonyul a mindennapi és gazdasági helyzetek hatékony megoldásában.

Steiner Péter
ügyvezető
Saubermacher-Magyarország Kft.

Even though I have had training on team dynamics and good communication before, I was able to go deeper on my understanding of what affects these situations.  Understanding my motivations, my  culture, international culture and the potential for miscommunication helps me to avoid the pitfalls that can be avoided.  Palatinus Zoli allows time during training for the participants to understand themselves and role play to put into action what they are learning.  I was able to put into practice the things that I learned the very next day at the office.

Stewart Humphry

Bővebben

 

Társadalmi szerepvállalás

Az UNICEF abban hisz, hogy minden gyereknek joga van a gyermekkorhoz. A szervezet olyan hosszútávú változásokon dolgozik, amik minden gyereknek biztosítják a túlélést és a fejlődést. Az UNICEF csak és kizárólag önkéntes támogatásokból tartja fenn magát és programjait. A szervezet számára  a rendszeres adományok teremtik meg azt az anyagi biztonságot, amelyek lehetővé teszik a hosszútávú programok elindítását.

Bővebben