Szervezet fejlesztés

A szervezet számunkra olyan munkavállalók csoportja, akik egy közös cél érdekében egymáshoz kapcsolódnak, képesek csapatként, kreatívan, motiváltan és hatékonyan együtt dolgozni.

Meggyőződésünk szerint a piaci sikereket mindig megelőzik a szervezeti sikerek. 

Legújabb felmérések szerint a vállalkozások világszerte több millió EUR fölösleges kiadást illetve elmaradt nyereséget könyvelhetnek el azzal, hogy jó toborzási politika hiányában nem megfelelő munkavállalókat alkalmaznak.

További jelentős bevétel elmaradást okozhat az alacsony motiváltság, a belső konfliktusok, a stressz, és a kreativitás hiánya. Ezek a problémák a vezetői magatartás valamint a szervezeti viselkedés és szervezeti kultúra fejlesztésével jórészt orvosolhatók. 

Tevékenységünk célja, hogy olyan szervezeti kultúra létrehozását támogassuk, ami a fenti szempontoknak megfelel.

Területek:

- Assessment és toborzási folyamatok kialakítása 

- Szervezet átvilágítás, diagnosztika

- Küldetés és vízió kialakítása

- Szervezeti struktúra kialakítása (munkakörök, feladatok, kompetenciák, döntési kompetenciák és elvárások átgondolása)

- Működési folyamatok áttekintése

- Motivációs rendszerek, teljesítményértékelés 

- Humán fejlesztési terv

- Egyéni fejlesztési stratégia

- A vezetői magatartás, és vezetési folyamatok átgondolása

- A vállalat közösségi és szociális működési alapjainak kialakítása (egyének és csapatok együttműködése, egymás megértését segítő belső kommunikáció, támogató magatartás, érzelmi intelligencia, belső elköteleződést támogató kultúra, célok és vízió megosztása, a kreativitás támogatása) 

- A motiváció nem anyagi feltételeinek a megteremtése (bizalom, kötődés, fontosság tudat...)

- A szükséges fejlesztést támogató coaching és tréning programok meghatározása 

Ügyfeleink írták

"A Palatinus Consultingot kértem fel cégem belső struktúrájának vizsgálatára, javaslattételre a működés optimalizálásához. A Palatinus consulting személyes kompetencia mérést készített és azt figyelembe véve alakítottuk át az egyes vezetők feladat- és felelősségi körét, így mindenki az erősségeihez igazodó feladatot végez, ezzel jelentősen javult kollégáim- és ezzel együtt cégem teljesítménye. A Palatinus Consulting munkájával rendkívül elégedett vagyok, az a partner akit bármikor szívesen ajánlok."

Havasi Viktória
Maxsys Kft.
Ügyvezető igazgató

"Én a coaching tevékenységeddel ismerkedtem meg. Nekem, mint frissen kinevezett vezetőnek nagyon sokat segített az együttműködésünk és mindenkinek nagyon szívesen ajánlom. Fontosnak tartom, hogy a vezetőink részt vegyenek ilyen beszélgetéseken, mert egy jó iránytűnek bizonyul a mindennapi és gazdasági helyzetek hatékony megoldásában."

Steiner Péter
ügyvezető
Saubermacher-Magyarország Kft.

Bővebben

 

Társadalmi szerepvállalás

Az UNICEF abban hisz, hogy minden gyereknek joga van a gyermekkorhoz. A szervezet olyan hosszútávú változásokon dolgozik, amik minden gyereknek biztosítják a túlélést és a fejlődést. Az UNICEF csak és kizárólag önkéntes támogatásokból tartja fenn magát és programjait. A szervezet számára  a rendszeres adományok teremtik meg azt az anyagi biztonságot, amelyek lehetővé teszik a hosszútávú programok elindítását.

Bővebben