Szervezetfejlesztés

A szervezet számunkra olyan munkavállalók csoportja, akik egy közös cél érdekében egymáshoz kapcsolódnak, képesek csapatként, kreatívan, motiváltan és hatékonyan együtt dolgozni.

Meggyőződésünk szerint a piaci sikereket mindig megelőzik a szervezeti sikerek. 

Legújabb felmérések szerint a vállalkozások világszerte több millió EUR fölösleges kiadást illetve elmaradt nyereséget könyvelhetnek el azzal, hogy jó toborzási politika hiányában nem megfelelő munkavállalókat alkalmaznak.

További jelentős bevétel elmaradást okozhat az alacsony motiváltság, a belső konfliktusok, a stressz, és a kreativitás hiánya. Ezek a problémák a vezetői magatartás valamint a szervezeti viselkedés és szervezeti kultúra fejlesztésével jórészt orvosolhatók. 

Tevékenységünk célja, hogy olyan szervezeti kultúra létrehozását támogassuk, ami a fenti szempontoknak megfelel.

Területek:

- Assessment és toborzási folyamatok kialakítása 

- Szervezet átvilágítás, diagnosztika

- Küldetés és vízió kialakítása

- Szervezeti struktúra kialakítása (munkakörök, feladatok, kompetenciák, döntési kompetenciák és elvárások átgondolása)

- Működési folyamatok áttekintése

- Motivációs rendszerek, teljesítményértékelés 

- Humán fejlesztési terv

- Egyéni fejlesztési stratégia

- A vezetői magatartás, és vezetési folyamatok átgondolása

- A vállalat közösségi és szociális működési alapjainak kialakítása (egyének és csapatok együttműködése, egymás megértését segítő belső kommunikáció, támogató magatartás, érzelmi intelligencia, belső elköteleződést támogató kultúra, célok és vízió megosztása, a kreativitás támogatása) 

- A motiváció nem anyagi feltételeinek a megteremtése (bizalom, kötődés, fontosság tudat...)

- A szükséges fejlesztést támogató coaching és tréning programok meghatározása 

Ügyfeleink írták

Zoli olyan coach aki nem csak tükröt tart, hogy ezzel segítse az egyéni fejlődést, hanem hiteles és jól használható tanácsokat is ad hozzá. Ezt rendkívüli professzionalitással és empátiával teszi, pontosan tudja, hogy mikor kell kíméletlenül őszíntének lenni és mikor kell támogatni és segíteni. Közös munkánk nagyban hozzásegített ahhoz, hogy önmagam jobb megismerésén keresztül fejlődjenek emberi kapcsolataim és egyben hitelesebb vezető lehessek. Olyan embert ismertem meg benne, akinek a coaching hivatás és nem munka.

Németh Zoltán
Schneider Electric (felső vezető)  Energy Prodax Plant Manager

A Palatinus Consultingot kértem fel cégem belső struktúrájának vizsgálatára, javaslattételre a működés optimalizálásához. A Palatinus consulting személyes kompetencia mérést készített és azt figyelembe véve alakítottuk át az egyes vezetők feladat- és felelősségi körét, így mindenki az erősségeihez igazodó feladatot végez, ezzel jelentősen javult kollégáim- és ezzel együtt cégem teljesítménye. A Palatinus Consulting munkájával rendkívül elégedett vagyok, az a partner akit bármikor szívesen ajánlok.

Havasi Viktória
Maxsys Kft.
Ügyvezető igazgató

Bővebben

 

Társadalmi szerepvállalás

Az UNICEF abban hisz, hogy minden gyereknek joga van a gyermekkorhoz. A szervezet olyan hosszútávú változásokon dolgozik, amik minden gyereknek biztosítják a túlélést és a fejlődést. Az UNICEF csak és kizárólag önkéntes támogatásokból tartja fenn magát és programjait. A szervezet számára  a rendszeres adományok teremtik meg azt az anyagi biztonságot, amelyek lehetővé teszik a hosszútávú programok elindítását.

Bővebben